Helvete Metalfest

Daar is het dan eindelijk, ons eerste Black Metal festival in naam van Noord Geldersch Metaal. Al jaren lang bestond de wens om meer te doen met Black Metal. Deze wens kwam min of meer tot leven toen we een nieuw bestuurslid erbij kregen die helemaal middenin de Black Metal scene zit. Bij de totstandkoming van dit evenement hebben daarnaast ook hulp gekregen in de vorm van advies en support door Hammerheart en Livereviewer waarvoor dank!!!
In de eerste editie hebben we maar liefst vijf sublieme bands weten te boeken die qua stijl erg op elkaar aansluiten maar toch heel verschillend zijn qua invloeden. We wilden met name een oldschool feel geven aan het festival.

De opener van de avond is Asgrauw. Deze Groesbeekse band laat zich vooral inspireren door oldschoo jaren 90 Black Metal bands zoals Darkthrone en Emperor.

De tweede band van de avond is Sator Malus uit Asten. Sator Malus houdt vast aan traditionele Black Metal met hier en daar moderne invloeden.

De derde band van de avond is Wrok oftewel Neerlands Zwartste!! Wrok speelt misselijkmakende primitieve en satanische Black Metal in de stijl van Bestial Summoning en oude Heretic.

De vierde band van de avond is het Rotterdamse Countess. Countess heeft zijn stijl ge-evolueert over de jaren van traditionele rauwe oldschool Black Metaal naar een mix met meer Heavy Metal invloeden erin verwerkt. Invloeden halen ze uit bands als Venom, Hellhammer en Bathory.

Headliner van de avond is the all female Black Metal band Asagraum. Asagraum maakt pure rauwe satanische oldschool jaren 90 Black Metal met donkere psychedelische invloeden.