MetalBattle Halve Finale (Veldslag Oost)

17 maart is het weer zo ver, dan is er de halve finale van de metalbattle. De winnende bands uit Limburg, Utrecht, Flevoland en Gelderland strijden dan om een definitieve plaats in de finale op 22 april!!! Tevens is er voor de winnaar van de halve finale nog een andere prijs te winnen en dat is een podiumplek op de Headbangers Bash op zaterdag 8 april in Amersfoort: https://www.facebook.com/events/1851211228494583/

De Grote Boodschap is een thrash/sludge/grind/ band uit Arnhem. Snoeiharde korte nummers met beukende drums en Nederlandstalige zang. Al vanaf het eerste nummer bleef er bij mij een grote glimlach op mijn gezicht steken. Het is een overduidelijke funband. De muziek is niet hoogstaand, maar wel goed en retestrak uitgevoerd met humoristische teksten. Voor eenieder die houdt van strakke grind/thrash dit is je band!
https://www.youtube.com/watch?v=XozpQyadZTg&feature=youtu.be

Temple Renegade komt voor uit het gitaarduo Lincoln. Muzikaal laat het zich lasrig omschrijven maar als we zeggen dat het klinkt als Alter Bridge, Clutch, Breaking Benjamin, Metallica en meerdere andere Amerikaanse rock en metal bands heeft u een aardig idee. Voeg daarbij nog een scheutje stoner-rock en u heeft een beeld. De band heeft inmiddels een rijk gevuld tourschema, wat de mannen door heel Nederland brengt.
https://www.youtube.com/watch?v=hc-KyxxDlc8

Vanuit het diepe zuiden komt Pros/pect!!Alas je houdt van moderne metalcore dan is dit je band. melodieuze solo’s harde maar muzikale slagpartijen, sferische synthpartijen op de achtergrond en straight in your face vocalen. Een leuke band die de stroming absoluut eer aandoet.
https://www.youtube.com/watch?v=AJTgps2blDA&feature=youtu.be

Hadden we in de voorronde al een experimentele metalband, in de halve finale komt daar The Mad Baron bij!! Wat een unieke progressieve stijl! Ze omschrijven het zelf als rock n roll on steroids. Bij mij komt onmiddelijk een vergelijking met The Gathering binnen. Niet dat deze band daarop lijkt, maar in de manier waarop. Zwaar overstuurde gitaren met een bigger than live soundstage met daarin veel aandacht voor details. Er is veel afwisseling in de muziek te horen en er zijn duidelijke rustpunten in de nummers waardoor tegenstellingen nog groter lijken. https://www.youtube.com/watch?v=_vap3E4F8sY

Het eerste jurylid is bekend!!! En het is een meisje geworden dat luistert naar de naam Laura Guldemond!!!

Presentator Erik Mensinga!!!