Forgotten Tomb live in Estrado!

1november2015Ooit begonnen als een solo-project van Herr Morbid. Nu uitgegroeid tot een volledige band en na al deze jaren eindelijk in Harderwijk te ervaren. Forgotten Tomb heeft in de loop van hun carrière een aardige verandering in stijlen meegemaakt. Speelt het oude werk voornamelijk met ideeën over depressies en zelfmoord, zien wij daar in de nieuwere albums weinig van terug. Deze “masters of negativity” zijn deze zomer druk bezig geweest met een wereldtour door Rusland en Amerika en eind dit jaar is het tijd om hun rauwe experimentele, doch obscure mix van black metal, doom en gothic in een live show naar Europa te brengen. Op 17 april 2015 heeft Forgotten Tomb een nieuw album uitgebracht. Dit zeer melancholische, groovy album laat horen dat de band alles nog steeds perfect onder controle heeft. Ondanks dat het alweer 2 jaar geleden is dat Forgotten Tomb naar Nederland kwam, is het alweer tijd voor de band om te laten zien dat ze de perfecte melancholie en depressie ook live naar de podia’s kunnen dragen.

Eigenlijk zou deze band natuurlijk je lust voor depressie al in zijn eentje kunnen vullen, maar gelukkig zijn ze op tour samen met Nocturnal Depression. Dus dat wordt double the fun. Deze Franse depressive black-metalband timmert ook al weer een 10 jaar aan de weg. In deze tijd hebben ze 7 albums uitgebracht welke allemaal zeer hoge reviews wisten te scoren.
Ook live is dit een band welke de sfeer perfect weet neer te zetten. Dus weinig redenen om deze avond over te slaan.