Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

MetalBattle voorronde Gelderland 2019

26 januari 2019 | 19:30 - 23:30

€5

En we gaan weer van start met een nieuwe ronde voor de metalbattle editie 2019. Een nieuwe ronde met weer nieuwe kansen voor de Gelderse bands. Trots vermelden wij daarbij dat de winnaar van vorig jaar (Despicable Heroes) ook uit Gelderland kwam en deze dit jaar ook weer zullen optreden tijdens het juryberaad in de finale. Megatrots zijn we hierop mogen we wel zeggen!!

Dit jaar tijdens de selectie van bands bleek maar eens te meer hoezeer de tegenwoordige moderne tijd de bands enorm veel kansen bieden. Bijna alle bands beschikken over een goed uitziende videoclip, live video’s een facebook etc. Het is mooi te zien dat er vanuit de provincie Gelderland zoveel kwaliteit komt.

Maar zoals elk jaar moet er een selectie gemaakt worden. De keuze is dit jaar gevallen op de volgende bands:

Serpents Seduction maakt een mix van Deathmetal, metalcore en black metal. Ze laten zich inspireren door bands als Dying Fetus, Lamb Of God en Behemoth.
https://www.youtube.com/watch?v=vIHYQevQozk

ASTRAEA is een progressieve metalcore/djent band. Ze willen de wereld vooral inspireren met moderne metal. Inspiratie halen ze uit bands als Architects, Wage War en Born Of Osiris.
https://www.youtube.com/watch?v=GnpxOYLYyYY

The Unslain is een meer jaren 70/80 geïnspireerde band die progressieve hardrock/heavy metal met hier en daar wat metalcore invloeden maakt. Deze band laat zich vooral inspireren door bands als Black Sabbath, Iron Maiden, Megadeth en Gojira.
https://www.youtube.com/watch?v=lFSyGtGIymI

Dreckneck is ook een band met veel oude invloeden. Dreckneck maakt ook een combinatie van verschillende stijlen als psychedelische rock, stoner, doom en hardrock. Dit alles bij elkaar gemixt levert een mix op die klinkt als sludge. Deze band laat zich vooral inspireren door bands als Kyuss, Orange Goblin en Queens Of The Stone Age.
https://www.youtube.com/watch?v=35a-LxF_GdY

 

Gegevens

Datum:
26 januari 2019
Tijd:
19:30 - 23:30
Kosten:
€5
Website:
https://www.facebook.com/events/289361661910922/

Locatie

Estrado
Parkweg 3
Harderwijk, Gelderland 3842AD Nederland
Website:
https://estrado.nl/

Organisator

Noord Geldersch Metaal
E-mail:
info@noordgelderschmetaal.nl
Website:
http://www.noordgelderschmetaal.nl/