Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Korpse, Inquisitor & Abrupt Demise

31 augustus 2018 | 20:00 - 23:30

€10

Stichting Noord Geldersch Metaal presenteert weer een avond met brute metal in Estrado.

Hoofd-act van deze avond is Korpse. Deze in 2013 opgerichte band omschrijft hun stijl als slamming brutal death metal en onderscheidt zich door een door adrenaline aangedreven agressieve muur van agressie te creëren, waardoor menigten veranderen in roedels van bloeddorstige wolven en luidsprekers veranderen in massavernietigingswapens. Wat je op het album hoort, ga je live ook ervaren; bruut en compromisloos muzikaal geweld. Extreem zware slam breakdowns, gecombineerd met snelheid en agressie zijn de resultaten van de no-nonsense aanpak van Korpse binnen het slamming death-genre. Vanwege hun unieke geluid, hun aanpak en het feit dat alle bandleden over internationale ervaring beschikken, zal Korpse overal elke stad aanvallen met hun kruistocht, en deze avond is Harderwijk aan de beurt!

Als tweede band staat de cult band Inquisitor op het podium in de originele bezetting. Deze band behoeft in Harderwijk en omstreken eigenlijk geen introductie meer. De extreme thrash metal van dit gezelschap is ranzig, hard, goor, intense, compromisloos, onorthodox, eigenzinnig en wordt, net als in de jaren negentig, met veel passie en energie gebracht, Kenmerkend is de maniakale hysterische stem van Alex Wesdijk die op brute wijze ondersteund wordt door de onnavolgbare riffs van bassist Alex Bakker en gitarist Erik Spooten. Dit muzikale geweld wordt vervolgens nog vakkundig dichtgetimmerd door Wim van der Valk. Het optreden van Inquisitor zal in het teken staan van hun nieuwste album “Stigmata Me, I’m In Misery” die onlangs uitgebracht is door Hammerheart Records.

Het uit Steenwijk afkomstige Abrupt Demise gaat de avond openen met een onvervalst potje death metal. Verwacht niet een gemiddelde death metal band met één brulboei als zanger maar verwacht naast de frontman nog twee gasten die stevig kunnen brullen. Abrupt Demise slaagt erin om een bepaalde groove te produceren die de band zelf en het publiek laat bangen en slammen. Deze mannen weten waar death metal over gaat en wat de fans willen zien en horen. Sinds kort komt deze band nu ook een klein beetje uit Harderwijk, want vorig jaar is Peter Hagen, de voormalige gitarist en zanger van de Harderwijkse Death Metal band The Embodiment, toegetreden tot Abrupt Demise.
Een mooi avondje vol keiharde metal met Abrupt Demise.
daarna blaast Inquisitor haar nieuwe plaat vanaf het podium.
Als afsluiter hebben we Korspe, waardoor je je hoofd helemaal niet meer stil kan houden.

Gegevens

Datum:
31 augustus 2018
Tijd:
20:00 - 23:30
Kosten:
€10