Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Hillsphere, Mistral, Xeno

26 november 2016 | 20:00 - 23:30

€6,66

HILLSPHERE

Hillsphere is een collectief onder leiding van Elias Mendel Mayer wat dient als muzikale en persoonlijke expressie. Muzikaal gezien wordt er een breed spectrum benaderd wat zich leidt tot een combinative van progressieve Rock en Metal. Er wordt veel gebruik gemaakt van ambiances en opbouwende spanningsbogen, waardoor de muziek dynamisch enorm kan wisselen van intensiteit.

Eind 2015 werd er aangekondigd dat Hillsphere gestart was met de voorbereidingen voor het debuut album. Als voorproefje hiervan werd op 30 oktober 2015 de EP ‘Clairvoyance’ uitgebracht met een voorprogramma show voor het zweedse Pain of Salvation in Podium Gigant, Apeldoorn. Van ‘Clairvoyance’ is welgeteld 1 druk gemaakt die alleen bij bepaalde live shows verkocht werd. De keuze om het alleen bij deze druk te laten en het alleen te verkopen op selectieve plaatsen laat zien hoe er met het concept van exclusiviteit gespeeld wordt door Elias en zijn band.

Hillsphere heeft tijdens deze periode een hoop aandacht besteed aan het live circuit binnen Nederland. In totaal is er een lijst van circa 10 shows afgewerkt waarin onder andere zalen als de Melkweg (Amsterdam), Baroeg (Rotterdam), P3 (Purmerend) en Dynamo (Eindhoven) werden aangedaan.

Op het moment is Elias samen met vocalist Tim Beimer het opnameproces van het debuutalbum ‘Florescence’ aan het afronden. Het album is dus nog niet uitgegeven, maar de signalen zijn sterk dat 26 november dit album absoluut ten gehoren gebracht zal worden.

https://www.facebook.com/HillsphereBand
http://www.hillsphere.nl/

MISTRAL

Be warned, there is a storm coming and it will tear up everything in sight. Weather forecasts predict; Mistral is going to destroy everything within a hundred mile radius with a schizophrenic mix that contains a downpour of sick metal. Look outside and see what this 5-headed monster has coming for you. Mistral was born in Tilburg, the Netherlands, early 2013. This hurricane of metal styles is ready to be unleashed upon the world. Everything from a headbanging menace to atmospheric flows are thrown into your face at breakneck speeds. So bow your heads and raise your fists to the sky, there is no outrunning this tempest

https://www.facebook.com/MistralBand

XENO

Xeno is een collectief bestaan. Een neerzetting van een gedachte, een erfgoed. Iets nieuws, iets vreemds. Er heerst vrijheid en trots om muziek te maken die goed aanvoelt. Iets wat je nog niet hebt gezien of gehoord. In de grondvesten van het metalgenre groeit Xeno koppig een eigen kant op. De incorporatie van een toetsensectie draagt bij aan een theatrale presentatie, ondersteund door de karakters en dwarsheden van de overige bandleden. De nummers nemen je mee op een individuele reis gevuld met grooves, melodieën en soms verrassende ritmes.

Uit de as van de band Semiazas ontstond in het jaar 2012 de naam Xeno. Hiermee ontstond ook de drang om uit te dragen waar ze voor staan, met een nieuwe line-up die zorgt voor frisse inbreng. Wat deze nieuwe reis gaat brengen weten ze zelf ook niet, het gaat ze dan ook niet om de eindbestemming. Na het verzamelen van genoeg materiaal om verscheidene podia te betreden zijn ze nu klaar om de omgeving te verkennen.

https://www.facebook.com/xenoband
http://www.xenometal.com/

Gegevens

Datum:
26 november 2016
Tijd:
20:00 - 23:30
Kosten:
€6,66
Website:
https://www.facebook.com/events/945031078941443/