Visionary666, Act of State, Once Begotten


Schade: € 6,-

Parkweg 3, 3842AD Harderwijk
Bands: Visionary666, Act of State, Once Begotten
Na 4 weken om bij te kunnen komen van Aaltjesrock editie 2011, is het weer tijd om de lange haren los te gooien. Op 25 november hebben wij bij het NGM-cafe voor jullie Visionary666, Act  of State en Once Begotten geprogrammeerd. De death metal band Visionary666 zal de avond afsluiten. Deze uit Liederholthuis afkomstige band, is al een aantal jaren actief en heeft het één en ander meegemaakt met betrekking tot line up wisselingen. Uiteraard tellen al deze jaren activiteit tot enige podiumervaring en een verfijning van hun old-school death metal. Op 25 November zal Visionary666 in de Estrado laten zien waar deze jaren ervaring tot hebben geleid.

 

Als 2e band van deze avond, kijken we naar een wat minder voorkomend genre op Nederlandse bodem. We hebben de Groningse Power-metalband Act of State geboekt. Dit is Power metal in de stijl van Iced Earth, Powerwolf en voor de kenners komt dit heel dichtbij Negligence. Dit  allemaal komt neer op krachtige maar wat loggere drums, powermetal met de benodigde thrash invloeden, waarbij de melodie niet zal ontbreken. Een diepe zware maar wel heldere zang wordt gebruikt om de sfeer te versterken.

 

En als opener hebben we de 25e de nieuwe band van de drummer van Tribal Spirits. Once
Begotten speelt thrash metal met veel black invloeden. Vooral in de vocalen is de black veel terug te halen, de gitaren weten heerlijk af te wisselen tussen de black riffs en de trash beatdowns. Ook wat de drums betreft heeft deze band het benodigde geweld in zich.