Steelwing, Katana, Lord Volture, Act of State


Deur: € 10,-
vvk: € 8,50

Parkweg 3, 3842AD Harderwijk
Bands: Steelwing (Swe), Katana (Swe), Lord Volture, Act Of State
In oktober op Aaltjesrock hebben ze het eigenlijk al wel bewezen. Ze zijn simpelweg de nieuwe heavy metal sensatie uit Zweden, geen twijfel over mogelijk! Op 14 juni staat Steelwing weer in Estrado om Nederland een partij snelle, melodische Zweedse Heavy Metal te laten horen. Dit uiteraard compleet met heldere zanglijnen en snelle flitsende gitaarsolo’s. De afgelopen jaren heeft Steelwing op een aantal grote internationale festivals gestaan, waar ze zeer goed ontvangen werden door het publiek. Altijd maken ze er een gigantisch groot feest van en met de energie die ze van het podium doen afspatten, kun je er gegarandeerd van zijn dat het publiek volledig los gaat. Met slechts 2 albums uit, weten we dat we van deze band nog veel meer gaan verwachten.

 

Maar Steelwing komt niet alleen. Uit Zweden nemen ze Katana mee. Deze band labeled zichzelf heel passend “Heavy Metal Revival”. Katana laat duidelijk merken dat de Heavy Metal niet dood is gegaan, maar dat ze de jaren 80 Heavy metal weer terug gaan brengen naar vandaag de dag. Denk hierbij aan de metal van Iron Maiden, Saxon, Judas Priest, Manowar.
Wij denken zelfs dat als je deze bands mist, dat je een mooie omschrijving hebt van wat Katana heeft neergezet met hun eerste album “Storms of War”. Nu mogen ze zich internationaal op de podia’s gaan bewijzen en in Estrado heb je de kans om je eigen kritische mening hierover te gaan vormen.

 

Natuurlijk blijft het op zo’n avond niet alleen bij Zweeds metal-geweld. We zouden Noord Geldersch Metaal niet zijn als we geen Geldersche Heavy Metalband wisten te strikken voor zo n prachtavond als dit. Ook dat is ons gelukt en wel met niemand anders dan Lord Volture. Deze heavy metalsensatie van eigen bodem heeft zich de afgelopen jaren ook al buiten de landsgrenzen weten te profileren. Na een tour door Spanje als support van niemand minder dan Tim “the ripper”Owens, mogen ze zichzelf toch wel succesvol noemen.

 

Als opener van de avond hebben we verder gezocht op eigen bodem en is er nog een opkomende metalsensatie van eigen bodem gevonden, Act of State. Evenals Lord Volture en Steelwing heeft Act of State ook al eerder bij ons gestaan en zich als een waardige opener voor Freedom Call laten zien. Wij zijn er zeker van, dat ze het ook waard zijn om deze Heavy Metal avond te openen met old school Heavy metal met zware Manowar invloeden.

 

Deze avond is een verplichte avond voor elke 80s Heavy Metal liefhebber. Meer kunnen wij er niet over zeggen.

https://www.facebook.com/events/607387429287583/