Steelwing, Battle Beast, Martyr


vvk 12,50
deurprijs 17,50

Parkweg 3, Harderwijk
Bands: Steelwing (Swe), Battle Beast (Fin), Martyr

¨Founded in 2008 on the southern edge of Finland, BATTLE BEAST stands for everything that is good and pure in metal music – crunching riffs, high screams, blistering solos and strong choruses. The sextet takes all the classical elements of traditional heavy metal without being afraid of adding its own flavor to the recipe.¨

BATTLE BEAST komt naar Estrado! Als er 1 band is die heeft laten zien dat heavy metal niet dood is dan is het wel BATTLE BEAST ! Begonnen in 2008 won deze band meteen al de WACKEN METAL BATTLE! Na het uitbrengen van hun eerste album Steel in 2012 ging de versnelling nog een hoger. Europa helemaal af touren met de dame en heren van NIGHTWISH!

Na een wissel van vocalist kreeg de band meteen kans om de nieuwe zangeres Noora aan de wereld te verkondigen door SONATA ARTICA nog een tour te doen. Inmiddels is de band weer thuis en druk bezig met hun tweede album wat in Mei uit komt. En dus deze avond te horen is!
Zoals BATTLE BEAST zelf schrijft : 100% Metal 0% Bullshit.

En wat is nu Heavy metal in Harderwijk zonder onze lievelingsZweden. Deze band heeft het zo fijn gehad in onze backstage met heavy metal op VHS en de dorpsgek op de keytar dat ze ons smeekten om nog meer bij ons te spelen. Ik heb het natuurlijk over STEELWING!

De afgelopen jaren heeft STEELWING op een aantal grote internationale festivals gestaan, waar ze zeer goed ontvangen zijn door het publiek. Altijd maken ze er een gigantisch groot feest van en met de energie die ze van het podium doen afspatten, kun je er gegarandeerd van zijn dat het publiek volledig los gaat.

 

Na een oproep op de Noord Geldersch Metaal facebook welke band deze avond af zou willen maken werden de heren bestookt met bands. Na lang wikken en wegen kwam daar toch MARTYR uit! ¨Dutch Metal Legends!”. Hier is niks van gelogen. Deze band hebben hun roots in de jaren 80 liggen en speelde Nederland plat tijdens de heavy metal jaren (1982-1987).

Na een lange poos niks gedaan te hebben met de band besloten de heren om MARTYR in 2001 nieuw leven in te screamen! Met nu 6 albums geproduceerd hebben deze heren zat goede songs voor deze avond overdosis HEAVY METAL!!!


https://www.facebook.com/events/194732900718199/