Metal Battle 2012 – Voorronde Gelderland


Schade: € 6,-

Parkweg 3, Harderwijk
Bands: Rhovanion, Nymeria, 300 Wishes, D.N.M.A. (Der Nimwegen Metal Allianz)
Volgende week vrijdag, 3 februari, is het weer zover! Zoals elk jaar de eerste vrijdag van Februari is de spanning voor een aantal Gelderse Metalbands op het hoogst. Dan begint namelijk de Geldersche voorrondes van de Metalbattle. 4 Metalbands van Gelderse komaf zullen tegen  elkaar strijden. Elke band krijgt de mogelijkheid om een korte show neer te zetten waarin ze  kunnen laten zien hoe verdomd goed ze wel niet zijn. Maar zoals met elke wedstrijd, kan er maar 1 de winnaar zijn en bij de Metalbattle Voorrondes is dat de band die volgens een, door langdurig proces, uitgekozen jury het beste levert. Maar een jury zou geen echte jury zijn als ze er de ballen verstand van hebben. Dat hebben we dit jaar wederom opgelost door hier een aantal experts uit de nationale metalscène te hebben geplukt. Maar voor jullie is het natuurlijkst het interessantst om te weten welke Metalbands er dan wel niet zullen gaan strijden om in de finale van de Battle te komen. Voor Gelderland zullen dat zijn: Nymeria, Der Nimwegen Metal Allianz, 300 Wishes en Rhovanion. De volgorde en tijden waarop bovengenoemde bands spelen, zal begin van de avond door loting bepaald worden en zal op verscheidene plekken aangegeven staan. Uiteraard kan iedereen zelf, net als de jury bepalen welke band hij of zij het beste vind. Maar hierbij toch even een korte samenvatting van de diverse stijlen van de bands, opdat je weet wat je de komende metalavond kan verwachten!

 

Nymeria speelt een vorm van Black metal met veel Death invloeden waarbij de melodie zeker geen ondertoon krijgt. Nymeria maakte vorig jaar een goede kans in de voorrondes maar hebben het niet gehaald en krijgen dit jaar een tweede kans.

 

Der Nimwegen Metal Allianz (DNMA) speelt een mix van old school rock n roll met stevige punk en een goede lading bier (echte rock n roll kan niet zonder!). De over het algemeen half-Duitse teksten zijn voor geen meter te verstaan maar laten zeker een goed geluid achter.

 

300 Wishes heeft op het internet al redelijk wat naam gemaakt door het plaatsen van een
zeer professioneel klinkende promo/reclame van hun album. Echter de vraag is of deze
Gothic metaltoppers ook live een zeer professionele indruk achter weet te laten.

 

Rhovanion is wederom geen onbekende in de Estrado. Deze band heeft afgelopen november
al een dijk van een live-show neergezet met alles erop en eraan. En dat terwijl ze maar de
opener van de avond waren! Hun fijne mix van Folk en Metal met een paar originele folksinstrumenten zullen moeten laten horen en zien of ze er ook mee kunnen concurreren met de andere Geldersche bands.