MaYaN, Curse of the Forgotten


Deur: € 15,-
vvk: € 14,-

Parkweg 3, 3842AD Harderwijk
Bands: MaYaN, Curse of the Forgotten
Iedereen die een beetje van de metal heeft gehoord,heeft wel eens van de band Epica gehoord. De oprichter en het meesterbrein achter Epica, Mark Jansen, is nu een volledig nieuw episch death metal project begonnen onder de naam Mayan.Mayan zal op zaterdag 7 Januari voor het eerst in Estrado staan. Hier zullen ze uiteraard een wervende show geven, net diepe zware grunts afgewisseld door zowel mannelijke clean vocals en vrouwelijke sopranen. Verwacht hier veel melodie snelheid en kracht gemixt in een zware symphonie. Mayan heeft al Europa en Zuid Amerika doorgetourd en is een band waar steeds meer verhalen over gaan verschijnen. De 1 nog positiever dan de ander. Samen met toetsenist Jack Driessen en gitarist Sander Gommans (beiden ex-AFTER FOREVER), werd besloten om van dit project een volledige band te maken. Hiervoor werd nog verder aangetrokken Ariën van Weesenbeek (EPICA, ex-GOD DETHRONED), Isaac Delahaye (EPICA, ex-GOD DETHRONED) en Jeroen Paul Thesseling (PESTILENCE, OBSCURA). Zoals te lezen valt betreft het hier een band met al redelijk ervaren bandleden. Echter alleen gitaren en grunts maken geen volledige band, daarom wordt er ook de hulp ingeslagen van de volgende zangeressen om iets meer dynamiek aan het geluid toe te voegen. Floor Jansen (REVAMP, ex-AFTER FOREVER), Simone Simons (EPICA), Henning Basse (SONS OF SEASONS) en de openbaring, een der grootste Italiaanse Opera-talenten; Laura Macrì. Het duurde met deze line up en het unieke geluid niet lang voordat ze een platen contract hadden, deze is getekend bij misschien wel de grootste in de metalindustrie: Nuclear Blast. Met alleen maar goede reviews over het album en zeer veel positieve verhalen over hun live performances, is het voor ons natuurlijk een eer om deze nieuwe Nederlandse Metalband te mogen  programmeren. Wij zijn er zeker van dat ze bij ons ook niets minder zullen geven dan dat ze al over de halve wereld hebben gedaan.

Als support act is er deze avond voor een evenmin zeer bekende locale act gekozen. De winnaars van de Geldersche Voorrondes van de Metalbattle vorig jaar, Curse of the Forgotten.
Met een death metal geluid dat een mix genoemd mag worden van Amon Amarth en Lamb of God, met toch duidelijk een geheel eigen stijl, zet deze band een stevige opneningsact neer die de stemming er zeker goed gaat inbrengen.

https://www.facebook.com/events/995133967186887/